Gorion

Ha egy kis bemelegítés kell a Warhammer: Total War érkezése előtt...

2016. március 12. 18:22 - fm4gus

Rajongói játékprogram a Gyűrűk Ura világából

Ha már korábban írtam az egyik legkellemesebb Gyűrűk Ura stratégiáról, hadd említsek meg nektek egy másik nagyszerű game-et is, ami szintén Tolkien világában játszódik, és szintén megérdemli a figyelmet. Aki pedig szereti a Total War sorozatot, az a soron következő (és éppen mostanában elcsúsztatott) rész, a Warhammeres csapatás előtt is belekóstolhat kicsit a TW sorozat és fantasy közös keresztmetszetébe: rajongói támogatás és fejlesztés révén már egy ideje Középföldén is megvívhatjuk az említett játéksorozatból ismert monumentális csatáinkat, hála egy igényes és élvezetes játéknak.010.jpg

S hogy mi kell ehhez?

Első körben szükséges lesz a Medieval 2 Total War c. játék, illetve annak Kingdoms nevű kiegészítője, tessék megvenni és telepíteni, aprópénzért megkapjátok, már önmagáért is megéri. Ha ez megvan, akkor erről az oldalról letölthetitek a Third Age névre keresztelt rajongói játékkiegészítő mindkét felét, amit azután már csak installálni kell a megadott instrukciók alapján a megfelelő helyre...

... és ennyi, már űzhetjük is az ellent Középfölde lankáin keresztül. Ja igen: a Third Age ingyenes program, ehhez képest a tartalom önmagáért beszél.

A játék meglepően jól kidolgozott, kapunk orkokat és tündéket, törpöket és trollokat, vagy akár egy Balrogot is csatarendbe állíthatunk. A program 14 különböző választható birodalmat kínál fel, gyakorlatilag az összes emberi, tünde vagy törp náció a rendelkezésünkre áll, ahogy az ork vagy gonosz emberi csapatok is. A páncélok, a textúrák is szerencsére alaposan kidolgozottak, változatosak, és hűen másolják a filmek látványvilágát.

A programot játszva egyáltalán nem érezzük azt, hogy az valami gagyi rajongói sufnituning eredménye lenne, a hangok és a látvány teljesen hiteles, tisztes munka, az igazi gyűrűnácik örömére pedig még ütős kis idézeteket is kapunk a tolkieni munkásság minden alkotásából az egyes töltések között, éppen úgy, ahogy történelmi személyektől szokott idézni a TW többi része.

A Total War azonban mindig több volt egy-egy csata lejátszásánál, a világtérképen hosszútávú terveket szőhettünk és gazdálkodhattunk. Ez itt sincs másként, mert egész Középföldét is körbeháborúzhatjuk, éppen úgy, mint bármely TW részben, dicső hadjáratokat folytathatunk a Kék Hegység ormaitól kezdve egészen Mordor legsötétebb odújáig. Kapunk hegyeket és völgyeket, erdőket és pusztákat, és még a Ködhegység mélyében is csatázhatunk, habár ez utóbbinak a megvalósítása nem a legjobban sikerült része a játéknak, mert kényelmetlen a kamera kezelése a föld alatti zárt térben, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Egy szó mint száz: érdemes kipróbálni a rajongói lelkesedés eme rejtett kincsét, és aki szereti ezt a játékstílust, annak a szórakozás garantált lesz.

(képek forrása, további képek: www.moddb.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorion.blog.hu/api/trackback/id/tr98275948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása