Gorion

Végre egy igazán jó hír a Total War: Warhammer c. játék kapcsán

2016. május 03. 23:42 - fm4gus

Az eddigi lehúzás mellett van már némi remény is

 

Ugye eddig sem volt titok, hogy a Total War sorozat legújabb seregterelős-taktikai játéka - mely számos rajongó titkos vágyát valóra váltva a Warhammer Fantasy világát választotta témájának - sem lesz mentes a manapság divatos hogyan-húzzuk-le-a-játékosokat trükköktől és kiadói fogásoktól...001.jpg

Hamar kiderült ugyanis, hogy a bejelentett négy faj (emberek, törpök, orkok, élőholtak) mellett lesz egy ötödik frakció is, nem is akármelyik: a Chaos Warriors, azaz a Káosz rettegett, démoni erővel felruházott harcosai. Mielőtt azonban nagyon örülhettünk volna ennek, jött is a "pre-order" csavar a történetben: a Káosz harcosokat ugyanis csak az játszhatja ingyen, aki előrendeli, azaz előre megveszi a játékot, még mielőtt azt piacra dobnák. Az, aki balga módon nem fizet előre, már csak külön dlc-ként szerezheti meg az ötödik fajt, persze csak ha hajlandó némi pluszpénzt is kicsengetni érte.

Persze ment is egyből a sárlavina a kiadó, meg a fejlesztők ellen, és teljes joggal: egy, már a kiadás előtt kidolgozott fajt gyakorlatilag túszul ejtettek az alkotók, és választhattál: vagy "vakon" megveszed előre a játékot Chaossal együtt, bízva abban, hogy az a megjelenéskor nem lesz egy hibahegyekkel megáldott félkész termék (a Rome 2 kapcsán ugye voltak már rossz tapasztalatok), vagy ugyanazért a pénzért utóbb már nem kapsz a Káoszból.

Túl azon, hogy ez egy nyíltan és szemérmetlenül pénzéhes húzás, nagyon rossz üzenetet is hordoz a játékra magára nézve is, egy ilyen policy kapcsán ugyanis nem lehet nem arra gondolni, hogy a játékkal valami baj lesz. Mi másért érezné szükségesnek a kiadó azt, hogy még a megjelenés előtt adja el a termékét? Egy jól kidolgozott játék kapcsán miért kell a gamereket előzetesen lehúzni? Ráadásul éppen a Chaos fajt vették célba ezzel a húzással, és hát aki csak egy mondatot is hallott a Warhammerről, az tudja, hogy nincs igazi Warhammer-érzés Chaos nélkül.

Nem tudom, hogy a bölcs belátásnak, vagy az elégedetlenek nyomásának köszönhető, de a fejlesztők végül kicsit visszaléptek erről a kényszerpályáról. A Total War csapata ugyanis pár napja jelentette be, hogy nem csak az előrendelők kapják meg a Chaos Warriors faj ingyenes játszhatóságát, de azok is, akik a megjelenés első hetében ruháznak be a játékra. Bár egy hét nem nagy idő, de legalább felkelti annak látszatát, hogy a fejlesztők tényleg vállalják is a játékukat, és nem csak a teljesítmény nélküli pénzre hajtanak.

Egy hét pedig éppen elég ahhoz is, hogy a játék megjelenését, tehát május 24-ét követően a szög is kibújjon a zsákból, azazhogy kiderüljön: érdemes-e egyáltalán megvenni azt. Én azt gondolom, hogy a válasz egy nagy IGEN lesz, de így a szkeptikusak is kapnak egy esélyt arra, hogy a Chaos Warriors fajhoz is hozzájussanak külön pénzszórás és előzetes elköteleződés nélkül is.

E jó hír kapcsán végezetül álljon itt egy csatajelenet is a Káosz harcosok és törp ellenfelei közötti ütközetről, amiből ha mást nem is, de azt láthatjuk, hogy a nagyszerű látvány mellett a seregek kiegyensúlyozása még igencsak gyerekcipőben jár - természetesen a Chaos seregek javára...

 

(kép forrása: www.totalwar.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorion.blog.hu/api/trackback/id/tr918684330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása